Kontroversiellt lagförslag i delstaten New York

Senator Jeff Kleins nya lagförslag som du kan läsa här har väckt stor kontrovers i USA. I lagförslaget, som bara gäller delstaten New York, är ett försök att reglera försäljning och distribuering av kosttillskott. Förslaget gäller "kosttillskott som säljs, marknadsförs eller distribueras för att öka prestationsförmågan eller metabolismen, undantaget tillskott i flytande form och innehållande koffein".

Gällande kosttillskott skulle måste säljas med ett informationsblad i vilket det framgår om tillskottet innehåller någon syntetisk botanisk ingrediens och huruvida någon ingrediens är med på dopinglistor som används av följande förbund: USADA, WADA, NBA, NFL, NCAA, NASCAR, NHL, och MLB. Informationsbladet måste också säga om kosttillskottet har några kända biverkningar och om det finns någon interaktion mellan kosttillskottet och läkemedel.

Det skulle också bli förbjudet att sälja kosttillskott som omfattas av lagförslaget till personer under 18 år.

Lagförslaget kommer antagligen inte att klubbas igenom men det har väckt starka reaktioner och påminner lite om när Stockholms kommun på egen hand förbjöd försäljning av en mängd kosttillskott inom kommunens gränser.

24 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)